A Teknik växlar upp – förvärvar specialist på rörbockning

Nu är det klart att A Teknik förvärvar 100 % av aktierna i Öbako AB – specialist på rör- och profilbockning. Öbako är verksam i Härnösand och tillverkar rörsystem och rörkonstruktioner till maskinbyggare, anläggningar och fordon. Genom förvärvet kan A Teknik nu erbjuda ett brett utbud av avancerade tjänster inom tillverkningsindustrin över ett stort geografiskt område.  

– Det känns fantastiskt roligt att välkomna Öbako till vår företagsgrupp. Vi ser tydliga synergier mellan Öbakos kompetens inom avancerad rörbockning och våra verksamheter i Trollhättan och Robertsfors som är fokuserade på avancerad 5-axlig bearbetning. Tillsammans kan vi ytterligare förstärka vår förmåga som en helhetsleverantör som är med och utvecklar kundens verksamhet. Det är ett erbjudande som är relativt sällsynt på marknaden, säger Per Guvå, vd på A Teknik. 

Öbakos verksamhet i Härnösand startade 1987 och sysselsätter i dag nio personer. Med en modern maskinpark har man kapacitet att leverera allt från enskilda komponenter till kompletta rörkonstruktioner. Nuvarande ledningen kommer fortsätta bedriva verksamheten på samma framgångsrika sätt som tidigare, med Urban Norgren vid rodret.   

– Tack vare kopplingen till A Teknik kommer vi kunna öka vår kapacitet, vilket i sin tur innebär att vi kan axla fler och större uppdrag. Jag är övertygad om att det enbart kommer medföra positiva effekter för våra medarbetare och kunder, säger Urban Norgren, platschef på Öbako. 

I och med förvärvet av Öbako håller A Teknik fast vid strategin om geografiskt spridda verksamheter med lokalt förankrade kunder som har behov av A Tekniks samlade kapacitet. A Teknik finns i dag representerade i Trollhättan, Robertsfors och Härnösand.  

– Det finns inte så många i Sverige som är specialiserade på just rörbockning i mindre volymer. Så det känns riktigt kul att vi har skaffat oss den kompetensen genom gänget på Öbako. Det öppnar upp möjligheter för våra befintliga kunder att börja titta på nya typer av avancerade komponenter, där rörbockning är en viktig kugge, säger Daniel Fredriksson, produktionschef på A Teknik i Trollhättan. 

För mer information, vänligen kontakta:
Per Guvå
070-330 20 28
per.guva@indvelop.com

Mattias Eriksson
070-370 67 78
mattias.eriksson@indvelop.com

Vilka utmaningar kan vi hjälpa dig att lösa? Hör av dig!