mät tråd a teknik signumA Teknik är en koncern som representerar den moderna industrin som växer fram i Sverige idag. A Teknik  omsätter ca 300 msek och har ca 200 anställda.

Varje bolag utvecklas för att möta sina lokala kunder lika mycket som de ska vara hela koncernens spetskompetens inom sina speciella områden. Detta gör A Teknik till en mycket dynamisk organisation som naturligt utvecklas och rationaliseras.

 

 

ödeshögsverken

Våra bolag har alla en egen historia som ger oss förståelse för den kompetens som finns idag. För även om bolagen och verkstäderna idag samlas under namnet A Teknik finns en egen identitet i varje ort som har sina rötter i historien. På sidorna Om oss på respektive bolagssida presenterar vi därför mer ingående företagens och ortens industrihistoria.

 

 

 

Ödeshögs historia

Namnet A Teknik kommer från verksamheten i Trollhättan. Företaget grundades 1983 och förvärvades 2010 av IndVelop AB. 2011 förvärvades Duroc Tooling i Robertsfors och införlivades som ett systerföretag och fick namnet A Teknik i Robertsfors. 2014 tillkom Wahlqvist verkstäder i Ödeshög med sina två fabriker som nu byter namn till A Teknik Ödeshög.

 

 

 

rani abDet senaste tillskottet i koncernen är Rani AB´s verksamhet, främst bestående av aluminiumgjuteriet i Borås samt dess bearbetningsverkstad i Sörstafors. Detta ingår nu i koncernen som A Teknik Alugjut AB. Företaget som är en unik med sin fokus på automatiserad gjutning av komplexa geometrier i lågvolym kommer vara en viktig del av verksamheten.